Нов сайт ще ни информира какво се случва на родната сцена на съвременното изкуство. Openartfiles e част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

От днес Троян е домакин на изложбата „Столът като символ”. Тя продължава линията от едноименната изложба, представена през лятото в София. Новата част е свързана със столарското изкуство в Троян - от занаятчийството до съвременната индустрия. Проектът проследява европейското влияние върху развитието на архитектурата и мебелното производство по нашите земи, в периода от Освобождението до края на Първата световна война, в контекста на един от неговите най-ярки образци - столът.

В галерия "Жорж Папазов в Ямбол представят изложбата "Живопис - избрано от фонда на галерия "Жорж Папазов”. Специално място имат ранните картини на Жорж Папазов, рисувани през 1916 г. в Прага.

В месеца на любовта и виното, галерия AROSITA представя артисти, свободно интерпретиращи темата „влюбени завинаги”. Нещо като продължение на представената точно преди една година обща изложба „Да живее любовта”. На 14 -ти е тържественият финисаж.

„Камера обскура” се намества във фоайето на НАТФИЗ. „Камера обскура“ е дипломна работа по „Фотография“ на Филип Станиславов. Той използва специално изработена светлинна палатка, която играе ролята на камера обскура. Полученото изображение се проектира направо върху земята и се заснема с цифрова фотокамера. Авторът има опит като лифт оператор на Витоша. Започнал да снима за удоволствие тайните на планината и ето, че това хоби прераства в професия.

Филип Станиславов: Обичам пейзажната фотография, намирам в нея спокойствието, от което се нуждая, в комбинация с камера обскура (палатка) се получава нещо много интересно, което не може да бъде подминато просто така…