НДК продължава линията на силни класически концерти. Утре Иван Янъков ще представи произведения от новия си албум, със специален акцент на Лист и Стравински. Концертът е част от серията клавирни рецитали със заглавие „Майстори на пианото“.

Щафетата поемат млади таланти от клавирно трио „Пълдин”. На 18 юни ще видим възпитаниците на музикалното училище „Добрин Петков”- Пловдив като участници във фестивала на камерната музика.

Три дни So Fest

Три дни изкуство и музика от Балканите. От утре до неделя.

Първи утре вечер излизат Танос Ставридис dRom Квартет- група, която обича да пресича границите на времето и пространството. . Изпълнени с радост и енергия, те импровизират с диви ритми, в пътешествие с музиката от Епир, Солун, Скопие, София и Белград и Букурещ. След това щафетата поемат Теодосий Спасов Джаз Квинтет със специален гост Мирослава Кацарова и Тони Китановски Трио. Тази година дестинацията е НДК, а локацията е емблематична - Kino & Bar Cabana или мястото за култура и музика на живо в София.

Рязко втърдяваме музиката, защото MANOWAR пристигат

Концертът в Арена "Армеец" е част от прощалното им световно турне. Дългоочакваното завръщане след почти 10 години e тази неделя.

„Ние обещахме да се завърнем в България и сега ще изпълним това свое обещание!“ споделя Джо Ди Майо. “Страстта и силата на българските фенове са легендарни! Феновете на MANOWAR са Най-ревностните фенове в България и светът го знае и ще се убеди в това още веднъж”. Final Battle World Tour стартира на 25 февруари със сетлист от любимите парчета.