НОВИНИ

Арт посоки с Галя Крайчовска: От "Островът на съкровищата" до "Редки тъпанари"

Тази седмица театралните приключения преминават от "Островът на съкровищата" до "Редки тъпанари". Довечера в "Театър Азарян" ще търсят тайнствени острови и съкровища.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:06, 20.02.2019
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Спектакълът е вдъхновен от популярния роман на Робърт Луис Стивънсън. Младата режисьорка Анастасия Събева застава начело на театралното пътешествие, със специалното участие на Христо Мутафчиев катостраховития пират Флинт. Морски битки, разкрити тайни, ефектни декори и ммадежка енергия и настроение. Време е за приключениия!

Среща с големите Емилия Радева и Любомир Бъчваров ни очаква утре в уютното камерно пространство на The Art Foundation. "Падение и изкупление" - по новелата на Стефан Цвайг "24 часа от живота на една жена". Може ли опитът на една жена да спаси загиващ човек, като накърнява всички нравствени норми, да бъде приет за хуманен жест?

Една пиеса, написана през 90-те е все по-актуална - "Предградие" на Ерик Богосян. Новата сценична версия е на Ованес Торосян. На 23-ти февруари може да се потопите в спектакъла "Предградие" в Сити Марк център.

Предградията не са изгубили героите и проблемите си. Те пак са тук, с трудните мечти, любов, ревност и завист. Ованес Торосян определя историята като трагедия, разказана с езика на младите, със средствата на съвременния театър, в който зрителя е свидетел, а не наблюдател. Свидетел, защото историята пряко го интересува и не го занимава с излишни "театрални похвати", а се фокусира върху темата и живите герои, по аскетичен начин, без да спестява нищо.

"Редки тъпанари" на Русенския театър гостува на сцената на Театър "Българска армия". Сценичната версия на Теди Москов е по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители".

Съдбата събира странна група крадци - неуспял спортист, порвалил се адвокат, уволнен оператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за обира, с който са се нагърбили.

За сметка на това, самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите. С много усмивки ще се родят любовни истории и "престъплението на века".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов определи като мъдро решението за депутатите за Северна Македония
Борисов определи като мъдро решението за депутатите за Северна Македония
Съдът решава да остави ли в ареста убиеца от Кюстендил
Съдът решава да остави ли в ареста убиеца от Кюстендил