НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: пътуване с недостижимия Радичков

Едно пътуване в далечен Сибир и необичайни срещи. Преди 50 години се ражда първият пътепис на майстора на словото Йордан Радичков - „Неосветените дворове”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
07:41, 21.01.2019
Чете се за: 00:53 мин.
Още

„Бог е един, каза шаманът, кръстосал ръце на гърдите си. Бог е един, религиите са различни; може и да го има, може и да го няма - не трябва да говорим. Трябва така да живеем, все едно, че има бог. И ако не вярваме в него, да бъдем честни - е, това е вече самият бог. Вярата е като кладенеца, различни хора пият от нея, а водата в кладенеца винаги си остава една и съща.“ - пише в „Неосветените дворове“. По случай 90 години от рождението на недостижимия Йордан Радичков, Пловдив е домакин на изложбата, посветена на далечното пътуване и уникалните разкази.

Явор Милушев влиза в нова роля. Актьорът ни среща с новата си книга - "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира”, тази вечер в литературен клуб "Перото". Книгата безспорно има автобиографична основа, но със съвсем различен подход.

А във вторник, също в "Перото", ще ви омайват три арфи. Първият по рода си акустичен концерт за три арфи - събира Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова. - „Арфата разказва” с „Пиниите от Шарлен”, „Песен в нощта”, „Гранада” и още музикални емоции.

Да прогоним злите сили - като зрители, а защо не и участници в обичая Сурва.

Рекорден брой участници ще се включат в Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва 2019". Той ще се проведе в последния уикенд на януари в Перник. Очаква се общият брой на участниците да достигне 7400 души. Фестивалът ще бъде открит с грандиозен спектакъл на 25 януари пред Двореца на културата. Най-атрактивният акцент е двудневното състезателно дефиле на маскарадни групи от страната и от чужбина, но ще има и богата съпътстваща програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Гетов: Няма да фалират аптеки заради системата за верификация на лекарства
Проф. Гетов: Няма да фалират аптеки заради системата за верификация на лекарства
Богдан Милчев: Нужно е създаването на Агенция за пътна безопасност
Богдан Милчев: Нужно е създаването на Агенция за пътна безопасност