Лични колекции се отварят към зрителите. В галерия "Арте" до петък може да разгледате специалната изложба. Непознати творби от Елза Гоева, Енчо Пиронков, Цанко Панов, Йордан Кацамунски и още майстори на четката и пластиката събират картината на 90-те.

От всяко дърво свирка не става. Как се раждат музикалните инструменти и какви традиции пазят - разказва „Песента на дървото”.

Гайда, гъдулка, тамбура, си правят компания с по-късно внесените по нашите земи цигулка, виола и мандолина. Кавалът на Радю Енев, с който е спечелил първия конкурс за кавалджии през 1898 г., последната изработена гъдулка от акациево дърво на пловдивския майстор Христо Стефанов, с чиито инструменти свирят музикантите от ансамбъл „Тракия“, разказват интересни истории. Ще видим и непопулярния у нас цимбал, познат от уличните концерти на ромска фамилия на Трихълмието. Изложбата "Песента на дървото" може да разгледате до края на януари в Регионалния етнографски музей в Пловдив.

Пренасяме се в Градската художествена галерия на Варна. Иван Минчев разкрива градски сюжети в изложбата „Следите остават”.

И отново в Пловдив - с изложбата „!” на Камен Стоянов. В галерия Sariev Contemporary художникът представя ироничен поглед върху изкуството и обграждащата ни социална среда и задава въпроса къде е границата. Още на входа ни посреща надпис „Забрави, не може да си го позволим”, като намигване към собствените ни спирачки. Обектът-фотография „Удивителен знак“, който е дал името на изложбата, трансформира една самодейна градска намеса. Неизвестен автор измайсторява уличен знак от подръчни материали, за да обозначи шахта с открадната решетка. Цикълът „Фантазията е важна” също е вдъхновен от реални абсурди.