На 1 април, не на шега, носителят на "Грами" и една от най-големите звезди в класическата музика, Джошуа Бел се завръща в зала "България". Световноизвестният цигулар е специален гост на Софийската филхармония за 90-ия юбилеен сезон. Под диригентството на маестро Найден Тодоров, ще изпълни "Концерт за цигулка" на Дворжак. След концерта Джошуа Бел ще раздава автографи във фоайето на залата.

Националният исторически музей (НИМ) отбелязва 140 години от приемането на Търновската конституция и показва уникати, които за първи път или рядко са вадени от фондовете му. Оригиналът на Конституцията, който се съхранява в Централния държавен архив, юбилейният посребрен медал с лика на Антим I, оригинални снимки на някои от депутатите в Учредителното събрание в Търново, чиито лични вещи са в постоянната експозиция.

Гледаме "Антоний и Клеопатра" на Националния кралски театър директно. Прожекцията е в сряда, има и субтитри. Спектакълът е част от програмата NT Live, която ще гледаме на екрана в Синема Сити.

В главните роли са Ралф Файнс и София Оконедо, които получват награда от "Evening Standard" за най-добро актьорско изпълнение. Постановката е на Саймън Гудуин, познат ана българската публика "Любовни стратегии", "Дванайста нощ" и "Човек и свръхчовек" в рамките на NT Live.

Сюжетът ни връща в периода след смъртта на Цезар. Рим е управляван от Марк Антоний и защитниците на Вечния град. Една съдбоносна любов ще размести пластовете и ще се превърне в катализатор на войната. Любовта на египетската царица Клеопатра и Марк Антоний.