НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Повдигаме театралната завеса

Време е да повдигнем театралната завеса. В Народния театър започнаха репетиции на „Моята скъпа лейди”. Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов влизат в хитовата пиеса на Израел Хоровиц. Новата сценична версия е на режисьора Стилиан Петров, ще я видим през февруари. А още тази вечер на най-голямата ни театрална сцена ще видим „Опит за летене”.

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 12.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Новият прочит на прочутата пиеса на Йордан Радичков се появи 40 години след първата си премиера на сцената на Народния театър. Режисьорът Стоян Радев събира в спектакъла едни от най-емблематичните актьори на Народния театър, а музиката е написана от виртуоза Теодосий Спасов. „Много трудно се намират думи, с които да опишеш написаното от Радичков - споделя режисьорът. Каквото и да кажеш за него, след него, ти се струва неточно, грубо, безцветно. Затова е голяма радост да можеш да говориш с неговите думи, те да излизат от устата ти, след като са преминали през сърцето. Това е дар за артистите. Ако той бъде споделен с публиката, тогава наистина всички могат да кажат, че са летели.”

От „Опит за летене” към „Пътуване към ада”. В ДНК ще се срещнете с Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов, в един спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. И да настроим сетивата празнично. „Лешникотрошачката” винаги помага.

Заради големия интерес освен спектакъла на 16 декември в Зала 1 на НДК и на 20 декември в Софийската опера, отварят сцената за вълшебния спектакъл и на 22 декември. Едно малко момиче очаква своя коледен подарък в празничната нощ. И когато получава лешникотрошачка, под формата на войник, все още не знае, че ѝ предстои вълшебно пътешествие, в което ще воюва с краля на мишките, а войникът ще се превърне в принц и ще я отведе при танцуващите снежинки и феи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите 20 електробуса тръгват днес в София
Първите 20 електробуса тръгват днес в София
НС гледа на първо четене промените в Изборния кодекс
НС гледа на първо четене промените в Изборния кодекс