Време е да повдигнем театралната завеса. В Народния театър започнаха репетиции на „Моята скъпа лейди”. Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов влизат в хитовата пиеса на Израел Хоровиц. Новата сценична версия е на режисьора Стилиан Петров, ще я видим през февруари. А още тази вечер на най-голямата ни театрална сцена ще видим „Опит за летене”.

Новият прочит на прочутата пиеса на Йордан Радичков се появи 40 години след първата си премиера на сцената на Народния театър. Режисьорът Стоян Радев събира в спектакъла едни от най-емблематичните актьори на Народния театър, а музиката е написана от виртуоза Теодосий Спасов. „Много трудно се намират думи, с които да опишеш написаното от Радичков - споделя режисьорът. Каквото и да кажеш за него, след него, ти се струва неточно, грубо, безцветно. Затова е голяма радост да можеш да говориш с неговите думи, те да излизат от устата ти, след като са преминали през сърцето. Това е дар за артистите. Ако той бъде споделен с публиката, тогава наистина всички могат да кажат, че са летели.”

От „Опит за летене” към „Пътуване към ада”. В ДНК ще се срещнете с Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов, в един спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. И да настроим сетивата празнично. „Лешникотрошачката” винаги помага.

Заради големия интерес освен спектакъла на 16 декември в Зала 1 на НДК и на 20 декември в Софийската опера, отварят сцената за вълшебния спектакъл и на 22 декември. Едно малко момиче очаква своя коледен подарък в празничната нощ. И когато получава лешникотрошачка, под формата на войник, все още не знае, че ѝ предстои вълшебно пътешествие, в което ще воюва с краля на мишките, а войникът ще се превърне в принц и ще я отведе при танцуващите снежинки и феи.