НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска - празници на сцената

Как да не ти ти тръгне приятно седмицата, с усмивката на голямата Татяна Лолова? Актрисата е патрон на Порт Прим Арт Фест, който започва днес в Бургас, с филма „Портрет на една дама”. Второто издание на морския фест обещава пъстра колекция от кино, слово, изложби и театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:20, 08.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

„Светът е сцена” - с това заглавие идва юбилейната изненада от Ицко Финци. На 11 октомври актьорът ще отбележи своите 85 г., в зала „България“, в компанията на Софийската филхармония. Ще имате възможност да видите и най-новия му филм - „Уилям Шекспир: най-известният човек, който никога не е съществувал“. Ицко Финци ще бъде в различни роли - и на екрана, и на сцената: обсебен от безумна идея режисьор, диригент, кръчмарски цигулар, Шекспир и дори… самия себе си.

Четвъртото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър започва тази вечер в Сливница. Както се пееше в една песничка - Не е далеч от София, ела и ти. Пъстри и силни, трупи от различни евроточки се събират, за да ни покажат новата сила на театъра.

Тази седмица ни върви на рождени дни - „Акага” става на 27 г.

Още утре в НДК ще грейнат на сцената - в много разширен състав. Всички музиканти и съмишленици, допринесли за успехите през всички тези години, ще бъдат там - в зала 1. Дръзкият експеримент на приятели от Музикалната Академия много скоростно се превръща в завладяващ проект, който налага своите правила и посоки. Ще го видим и усетим с мултимедийно шоу, в което ще покажат тайни архивни кадри на групата и новия клип, който сега прави телевизионна премиера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският заместник-министър за Брекзит със специално интервю за БНТ
Британският заместник-министър за Брекзит със специално интервю за БНТ
Местят рибния пазар на Токио
Местят рибния пазар на Токио