След празничното музикално пиршество, нека продължим с насладата за сетивата. Софийската опера започва новата година с премиера на една от най-популярните и обичани комични опери „Дон Паскуале” от Гаетано Доницети. Със специалното участие на корейски певци от майсторския клас на Райна Кабаиванска.

Музиката на Щраус открива програмата в зала "България".

Първият концерт на Софийската филхармония за 2019 г. е посветен на Виенската музика. На 10 януари премиерно за България ще прозвучи концертно изпълнение на оперетата Die Blindekuh ("Игра на криеница") от Йохан Щраус-син. На диригентския подиум застава Дарио Салви, a солисти са млади оперни дарования от Виена.

В специален ритъм влиза Градът под тепетата, с откриващия уикенд Пловдив-европейска на културата. Утре Октет Пловдив дава началото на сцена "Ядрото" в "Капана", Брас Вили поемат щафетата. В събота гостува духовият оркестър Д”Амброзио от Матера - градът, който също е избран за столица на културата 2019.

Седем нови групи се включват в така очакваното издание на фестивала Hills of Rock.

Американските банди Mushroomhead и The Toasters и две италиански групи ще разтърсят феновете със страхотно шоу! Към тях ще се присъединят и сърбите Maika, румънците White Mahala и хърватската група Brkovi.

White Mahalaпоставят началото си през 2013 година. Групата има голям брой почитатели не само в родната им Румъния, но и в цяла Европа, а изпълненията им на живо са изключително енергични и зареждащи. Очакваме музикалния маратон в края на юни, на Гребния канал в Пловдив.