Пловдив вече е Европейска столица на културата. Тридневното пищно начало отвори пътя за нови сценични предизвикателства. Културната надпревара започна, насладете ѝ се. И не се изнервяйте от затворените централни улици до четвъртък, когато ще приключи демонтажът на мега сцената.

Един вече доста познат и очакван фестивал отваря нови страници. 11-тото издание на София Менар започва утре.

Програмата представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка: Включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Утре е официалната вечер на Азербайджан, ще има и на Иран и Палестина. До края на януари нетолкова познатото кино идва при нас.

"В тъжните дни не говорим за птици” - страхотно заглавие на нова поетична книга. В нея са събрани стихове от съвременни португалски поети. Премиерата е в сряда, в клуб „Перото”.

Измамникът, Незабравимият, Измъкващият се - това не са имена на герои от роман, а майстори-илюзионисти.

"Илюзионистите - Директно от Бродуей" вече държат рекорда за най-продавано шоу в рамките на една седмица - залите в Лондон, Сидни, Мексико и Мелбърн са разпродадени за дни.

След разбиването на бокс офисите по света, най-големият спектакъл в историята на Бродуей е готов да завладее и София - от 17 до 20 януари. Спектакълът събира най-добрите илюзионисти, които ще карах хора да летят, ще им четат мислите и дори да изчезват.