НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Стоянка Мутафова ще отпразнува 70 г. на сцена

Тази седмица ни очаква уникално събитие. Кралицата на театъра Стоянка Мутафова ще отпразнува „70 години на сцена” и личния си 97-ми рожден ден на 2 февруари. Ще сложи перлите, червеното червило и ще седне на трона в Зала 1 на НДК, за да посрещне изненади от приятели и колеги. Тя го заслужава.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:37, 28.01.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Много изненади ни очакват в предстоящия София Филм Фест. Легендарният режисьор, сценарист и продуцент Кшищоф Зануси ще получи наградата на Столична община. Ще представи и най-новия си филм „Етер”.

Психологическата драма среща зрителя с военен лекар, експериментиращ с науката, за да получи власт над хората. За него Зануси казва:„Моят герой е човек, който смесва науката и религията, а двете никога не са имали нищо общо. И ето за това става дума във филма. Етерът беше източник на голямо очарование в края на XIX век. В моя филм той е метафора, тъй като се превръща в средство за спасение и подчинение”.

Ако искате да ви е усмихната седмицата, насладете се на „Тотална щета” - комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството и безпричинните афекти.

Събитието на сезона - „Фантомът на операта” вече завладя сцената. Ще има и допълнителни представления.

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Заради огромния интерес са поискани и допълнителни дати за "Фантомът на операта". "Това е най-скъпият и най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти на тази сцена. 400 костюма, шестметрово скеле, илюзионисти и каскадьори подкрепят красивия мюзикъл. Режисьорът Пламен Карталов залага на звездния екип на Музикалния театър. До края на март "Фантомът на операта" ще владее родната сцена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парижки квартал се разделя с плюшените мечета
Парижки квартал се разделя с плюшените мечета
40 години жители на два русенски квартала очакват канализация
40 години жители на два русенски квартала очакват канализация