Тази седмица ни очаква уникално събитие. Кралицата на театъра Стоянка Мутафова ще отпразнува „70 години на сцена” и личния си 97-ми рожден ден на 2 февруари. Ще сложи перлите, червеното червило и ще седне на трона в Зала 1 на НДК, за да посрещне изненади от приятели и колеги. Тя го заслужава.

Много изненади ни очакват в предстоящия София Филм Фест. Легендарният режисьор, сценарист и продуцент Кшищоф Зануси ще получи наградата на Столична община. Ще представи и най-новия си филм „Етер”.

Психологическата драма среща зрителя с военен лекар, експериментиращ с науката, за да получи власт над хората. За него Зануси казва:„Моят герой е човек, който смесва науката и религията, а двете никога не са имали нищо общо. И ето за това става дума във филма. Етерът беше източник на голямо очарование в края на XIX век. В моя филм той е метафора, тъй като се превръща в средство за спасение и подчинение”.

Ако искате да ви е усмихната седмицата, насладете се на „Тотална щета” - комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството и безпричинните афекти.

Събитието на сезона - „Фантомът на операта” вече завладя сцената. Ще има и допълнителни представления.

Цели три години продължават преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Заради огромния интерес са поискани и допълнителни дати за "Фантомът на операта". "Това е най-скъпият и най-сложният спектакъл като декори и специални ефекти на тази сцена. 400 костюма, шестметрово скеле, илюзионисти и каскадьори подкрепят красивия мюзикъл. Режисьорът Пламен Карталов залага на звездния екип на Музикалния театър. До края на март "Фантомът на операта" ще владее родната сцена.