НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театралните акценти в афиша през януари

"Новото просто се надушва, то е като пролет, то е духа на утопиите, на надеждите, на момента, в който седиш пред прага със запретнати ръкави и не знаеш откъде да започнеш. Денят, в който на практика живеем и ние". Това казва режисьорът Иван Пантелеев за прочита си на "Дачници" на Горки. В Народния театър неговите "Неодачници" са сред най-търсените заглавия на сезона. Тази вечер отново са на линия.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:22, 09.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

"Отворена брачна връзка" на майстора на сатирата Дарио Фо ни примамва в "Театър 199". Утре Рени Врангова и Веселин Анчев, дирижирани от Мариус Куркински ще ни докажат, че любовта е за двама.

"Светът е пълен с мечтатели, които продължават да търсят ръждивия перчем на Слънцето! …Виж!...То ни намига!... Чудесно е!...Невероятно е!", героят на Калин Илиев ще охранява и склад, ей така, за самочувствие. За да не заспи, е поканил тайнствена любовница.

Появява се и Крадеца, приема фантастични превъплъщения. Битките между Пазача и Крадеца са ожесточени и невероятни. Всъщност - има ли Пазач, Крадец, Любовница, склад за самочувствие?

Или един самотник живее измислен живот, в който единствената "реалност" до него е самият Бог? Кирил Михов ще ракзрие тайната с моноспектакъла "Пикльото". Той е част от фестивала за българска драматургия в Нов театър НДК, който продължава до края на януари.

И пак да се върнем на брачните отношения, този път режисирани от Николай Урумов. С абсурдни ситуации и много усмивки идват "Двама съвсем голи мъже".

Спектакълът на Русенския театър гостува на 13 януари в Театъра на армията. Да се заредим с усмивки настроение за новата година!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Председателят на АПИ Светослав Глосов подаде оставка
Председателят на АПИ Светослав Глосов подаде оставка
Британски военни ще разрушат къщата на руския агент Скрипал в Солсбъри
Британски военни ще разрушат къщата на руския агент Скрипал в Солсбъри