Сигурно сте срещали неговите изображения върху фасади и огради. Сега Станислав Трифонов - Насимо ги събира в албум и изложба - Life is a Study в галерия 2.0. Включва и интересни факти около рисуването и създаването на необичайните портрети.

„Синя луна” грее в галерия „Париж“ 

Димитър Каратонев събира живописни и графични герои и сюжети.

Усещане за топло лято, усамотение и пътуване във времето. Картините на Димитър Каратонев идват като моментни снимки на детски летни ваканции, които са останали в съзнанието със своето усещане за щастие, свобода и малко мистичност.Понякога има розови облаци, дъждът вали само под тях, а луната е синя и пази спомените.

Българска художничка участва във фестивала "Анима Мунди", в рамките на

Международното Биенале във Венеция

"Благовещение” на Станислава Стоянова ни представя в престижната селекция. Една творба метафора , вдъхновена от италианския ренесанс, с идеята за създаването, умението да твориш, но и да пазиш и съхраняваш. Изложбата се разпростира в двореца Ca' Zanardi.

Номадство, политически и социални конфликти, природа - богата е територията, върху която се фокусира

странстващият рицар-фотограф Йозеф Куделка

„Максималното, това е, което винаги ме интересуваше“ - казва Куделка. За първи път се заглежда във фотографии на 12 години, когато доставчикът за хляб в неговото село, показва на баща му снимки на провинцията. Малко след това се сдобива и с първата си камера, която пази и до днес. Фотографът запечатва съветската инвазия през 68-ма. Първата му изложба след като напуска Чехословакия е в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк. В продължение на 15 години не работил за никого и снима само за себе си, а цялото му имущество било спален чувал, чифт дрехи и обувки. Единствената необходимост и цел - да пътува, за да снима. Изложбата в Софийската градска галерия може да видите до 6 юни.