"Дъждът вали. Но само пролетта

на прага на пристигащото лято

разбира: тихо плаче любовта...

„Обичам те“ се пише, всъщност, слято."

Добро утро със стиховете на Добромир Банев. Ще имате шанса да ги чуете и от самия него. Потегля на пътешествие из страната. Хасково, Кърджали и Ловеч са първите спирки за срещи с почитателите.

„Дано”, „Безнадежден случай”, „След края на света”. И още хитове от Стефан Димитров се събират в специалния концерт в НДК - на 10 април.

Богдана Карадочева, Васил Найденов, Тони Димитрова, Тоника са само част от звездните участници в концерта. Новото поколение на поп сцената също има свои представители в звездната нощ. Композиторът Стефан Димитров, в елитна компания на музиканти и певци и верни фенове - в зала 1 на НДК, с концерта „Моята музика”.

В събота ще има „Болярско надиграване” - разбира се във Велико Търново, в Двореца на културата и спорта. Любителски клубове по танци ще премерят сили и ще зарадват публиката.

В неделя Фолклорна танцова панорама поема щафетата в НДК. Два концерта ще представят новите посоки в традиционното изкуство на българския танц.

„Климт и Шиле - Ерос и Психея” - скандали, сънища, обсесии в Златната епоха на Виена.

Филм за вълшебните моменти в изкуството и раждането на нови идеи. Едно пътешествие из Виена на прочутите художници Густав Климт и Егон Шиле и творбите им в галерии и музеи. Учител и ученик умират в една и съща години - 1918-та. 100 години по-късно творбите на визионерите отново заемат централно място в австрийската столица.