Въглеродът може да е главен герой в различни сюжети. Като кураторската изложба на Слав Недев в галерия "Червената точка". Любопитно е как художниците приласкават четвъртия най-разпространен елемент на Земята.

Галерия „Артур представя самостоятелна ретроспективна изложба „Завръщане - Homecoming” на Иванка Минчева.

Двете страни на медала разказват истории, връщат спомени, провокират размисъл, будят съпричастие. Заглавието акцентира върху завръщането - от една страна като реално действие след дълго отсъствие от българската творческа сцена към дългоочаквана среща с родната публика. Но и завръщането емоция - дълбока и лична, като носталгичен полъх, усещане за неразривна връзка с корените.

Годината е 2019. В изложбения план на столичната галерия "Арте" е заложена съвместна изложба на Милко Божков и Стоян Цанев - колеги и приятели. Но уви, Стоян Цанев напусна земната сцена. Милко Божков посвети изложба на своя приятел, сега галерия "Арте" показва камерна селекция - спомен за Цанев.

„Щастлив лабиринт” на Николай Панайотов ви очаква в галерия „Нирвана”.

Изложбата е вдъхновена от пространството на галерия Нирвана, с диалога на бяло, червено и черно“. Художникът изгражда гора от конуси, живописни платна, инсталация и рисунки. Николай Панайотов е създател на място за модерно изкуство в българското село Стоките - „Бялото училище“. Казва, че такива места липсват в България - затова заедно със съпругата си - художничката Лариса Илиева, превръщат училището в модерен храм на изкуството.