НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за театър

В Народния театър вече репетират пиеса на Петр Зеленка. Актьорът Валентин Ганев се заема с постановката на "Теремин", заедно с режисьора Николай Гундеров. Премиерата се очаква в края на май. Зеленка пожела на екипа "на добър час" и им изпрати действащ ретро модел на музикалния инструмент Тереминвокс, участвал съвсем до скоро в звездното чешко представление.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:53, 03.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Златните усмивки, които ни радват от сцената трябва да бъдат възнаградени. За това се грижи Златен Кукерикон. На 7 април възобновената традиция на Сатиричния театър ще ни срещне с отличниците. Царицата на комедията, неповторимата Татяна Лолова е удостоена "Златен Кукерикон" за цялостен принос.

В неделя на сцената на Театъра на армията гостува „Казимир и Каролине”, спектакъл на Русенския театър, с режисьор Крис Шарков. Бурна или притихнала, тъжна или вдъхновяваща, любовта обагря целия панаир на живота в пиесата, воден от стремителната жажда да се отблъснеш от дъното.

А тази вечер в театър „София” е 100 -то представление на „Парижката Света Богородица.” Юбилейната среща с публиката ще бъде и последна. За „Парижката Света Богородица” по Юго, режисьорката Лилия Абаджиева казва: „Спектакълът, който ще видите и ще съпреживеете с нас тази вечер е животът на духа , преживяващ патос, страст, терзание, болка, милосърдие и състрадание.”

Дали във времето, в което живеем разумът безвъзвратно е надмогнал чувствата... След края на спектакъла екипът ще отбележи специалната вечер заедно със зрителите във фоайето на театъра

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затягат контрола при отпускане на социални помощи
Затягат контрола при отпускане на социални помощи
Микробус изгоря на метри от община Стара Загора
Микробус изгоря на метри от община Стара Загора