Време е за срещи - с другите, с нас, с непознати пространства. „Място за срещи” е новата изложба на Андрей Даниел. В галерия „Нюанс” художникът събира реални и въображаеми места. Както казва той самият - „Места, в които опредметените фантазии са реалности, открити и напипани от наши предтечи и съществуващи за нас, като истинските дървета, треви и планини”. Живописната среща е до 1 декември.

Българското студио за дизайн на шрифтове със световно влияние - Fontfabric, откри юбилейна изложба в Галерия 2.0. Някои от най-емблематичните типографски проекти за десетгодишната им история са представени под формата на арт инсталации и постери Или пътя на кирилицата към световната шрифт сцена.

Графичен дизайн, илюстрация, мода бижута от страната на изгряващото слънце.

До петък може да се потопите в японското изкуство, в регионалния исторически музей - София. Желанието е да покажат посоките и процесите в арт сцената на страната, като експозицията е изключително пъстра и наситена с идеи. Основният фокус пада върху връзката между обществото и околната среда, както и хуманността без значение на националност и географска ширина.

Випуск 93 от Художествената гимназия в София се събира в любимото училище. С изложбата, провокирана от темата "Съвременното изкуство - Различни гледни точки“.