НОВИНИ

Арт проект превръща обикновени лампи в необикновени пипалати същества

В галерия "Ъндърграунд" София беше представена нестандартната изложба "Пипалати". Проектът е на Creative Line Studio. В него участват Гергана Мутафчиева и Габриел Пеев - керамични обекти и Мартин Пеев - фотография. Какво от света на пипалатите ни разкриват артистите - вижте в следващия репортаж!

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
16:10, 28.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Обектите са вдъхновени от морската флора и фауна като позиционирането им в различна атмосфера подчертава тяхната естествена природа. Идеята на екипа е да покаже развитието на един обикновен предмет в друга светлина. Да го изведе от стерилната обстановка на дома.


Габриел Пеев - автор на проекта: Идеята възникна от създаването на един продукт, който да бъде същевременно модерен, същевременно да бъде и малко по-различен от останалите и в същото време да има и някаква функция. Затова решихме да е лампа, като прец цялото време се мъчихме да избягаме от стандартното значение на лампа.

Гергана и Габриел поставят пипалатите в три основни групи пространства.

Гергана Мутафчиева - автор на проекта: Започнахме да пресъздаваме тяхната естествена среда. Както самата идея се заражда, нейния преход и съответно полета й в пространството.

Това от своя страна води до появата на фотографиите на Мартин Пеев. Авторите правят над 750 снимки, за да изберат 12, като нито една от тях не е обработвана. Проектът "Пипалати" може да бъде видян до 30 юни в галерия Ъндърграунд.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова: Логичното място на НДК е в Министерство на културата
Лиляна Павлова: Логичното място на НДК е в Министерство на културата
Джипове извозват нерегламентирано туристи до Седемте рилски езера
Джипове извозват нерегламентирано туристи до Седемте рилски езера