"Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур идва на БГ екран. "Драконът" гостува в театър "София". Висенте Амиго - „В сърцето на Андалусия”. „Самотни отдалеч” стъпва на сцената на "Сфумато".

Фаренхайт 11/9 на Майкъл Мур идва на БГ екран. Той е своеобразно продължение на хитовия Фаренхайт 9/11. Играта с цифри не е случайна –новото заглавие повтаря датата, на която са обявени резултатите за избора на Доналд Тръмп. Президентът на САЩ е на прицел в новия документален филм.

"Драконът" гостува в театър София. Хитовият спектакъл от Евгений Шварц, режисиран от Явор Гърдев започва гастролът на Варненския театър. Пиесата „Драконът“, забранена по времето на Сталин, режисьорът определя като притча за въплъщенията на властта, която поразява с актуалността си. Пиеса за дълбоката човешка интуиция и мотивация, по отношение на които политическите идеологии са само вторична маска, риторическо алиби.

Фламенко без граници с Висенте Амиго и концерта „В сърцето на Андалусия”. Виртуозът представи композиции от номинирания за Грами албум Memoria de los Sentidos.

Танцов разказ за самотата, която сами си причиняваме. Спектакълът на Анна Кабакова „Самотни отдалеч” стъпва на сцената на Сфумато, на 7 февруари. Танцовият спектакъл е създаден по „Черни рози“ на Елин Пелин. Разказ за времето, когато избираш да си тръгнеш, вместо да се бориш за това, което искаш.

Разказ за красивите, самотни дървета, през човешките очи. Както казва Анна Кабакова „Заобиколени сме от индивидуалности, на вид сме уж самостоятелни личности, но хората често забравяме, че когато затваряме входната врата,това, което най-вече ни трябва, е целувката на любимия човек.”