НОВИНИ

Артщрихи от седмицата с Галя Крайчовска

За мегаспектакъла "Царете на магията", "Болката отляво" за презника и първото участие на младия български художник Викенти Комитски на световноизвестен арт панаир в Ротердам.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:58, 13.02.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Обичаме да ни лъжат, но красиво, с финес, както го правят фокусниците. „Царете на магията" се готвят първия си мегаспектакъл през април. В НДК ще пристигнат звездите на магическата арена. Обещават да вали дъжд от карти, да изчезват танцуващи самодиви, световният шампион ще покаже прочутия телефонен трик, с който печели титлата.

Спомняте ли си играта с късане на листенца обича ме, не ме обича....В навечерието на 14 февруари нахлуват мисли, думи, образи всичко, около чудото любов. „Обича ме. Не те обича" събира любовни разкази от 16 съвременни български автори. Премиерата беше в клуб „Перото" новият книжен оазис е посветил целия февруари на любовта. На тези трептения е посветена и новата книга на Маргарита Петкова, която излиза седмица преди 60-ия й рожден ден. Носи знаковото заглавие „Болката отляво".

Римите си правят компания със споменитe и откровения като това - "Като малка ми бяха подарили спяща кукла. Аз й махнах главата, за да видя как така става, че си отваря и затваря очите. И какво видях вътре едни ластици, като тези, които баба ми слагаше на плетените гащи. И чудото изчезна. Ако разбера как пиша, ще се случи същото чудото ще престане да е чудо."


„Междузвездните войни" на Викенти Комитски ще ни представят на прочутия арт панаир в Ротердам. Младият художник е първият български участник със солово представяне там, презентиран от галерия Сариев. Фокусът на Арт Ротердам е върху младите надежди, затова експериментите и иновациите са водещи.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия не бомбардира цивилни в Сирия, заяви Дмитрий Медведев
Русия не бомбардира цивилни в Сирия, заяви Дмитрий Медведев
Хенд Мейд Фест за Свети Валентин в НДК
"Хенд Мейд Фест" за Свети Валентин в НДК