НОВИНИ

Асад: Ще си върнем контрола върху всеки сантиметър сирийска територия

Сирийският президент Башар Асад заяви, че не Рака е приоритетна цел на военните сили под негово командване, а възвръщането на „всеки сантиметър сирийска територия” под неговата власт. Държавният глава все пак не отрече символното значение на Рака в интервю в Дамаск за френското радио Europe 1 и френските телевизионни канали TF1 и LCI.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:03, 16.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
асад върнем контрола всеки сантиметър сирийска територия

Асад заяви още, че има голяма вероятност терористичните нападения във Франция да не са били подготвени в базите на групировката „Ислямска държава” в Сирия. Президентът допълни, че радикалната организация има свои агенти навсякъде и че приоритетите на войниците му са „навсякъде, където развитието на битката го диктува”.

В интервюто Асад категорично отрече твърденията, че правителството му използва мъчения и определи като „детински” доклада на „Амнести Интернешънъл” по въпроса. Според президента в него не се съдържа „нито един факт или доказателство” в подкрепа на твърденията, че около 13 хиляди души са били обесени в затвора в Саидная между 2011 и 2015 година.

На 23 февруари в Женева ще стартира поредния кръг от преговори за постигане на мир в Сирия. Разговорите вече бяха отлагани два пъти, за да може опозицията да излъчи обединена делегация от свои представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граничният туризъм в Мексико се е увеличил до 14,5 милиона души през 2016 г.
Граничният туризъм в Мексико се е увеличил до 14,5 милиона души през 2016 г.
Мавзолеят на Ленин затваря врати поради планирани профилактични дейности
Мавзолеят на Ленин затваря врати поради планирани профилактични дейности