НОВИНИ

ДАМТН: Всички прегледи на падналия асансьор в кв. "Свобода" са били направени

Скъсана носеща планка е причинила падането на асансьора снощи в столичния квартал "Свобода", при който пострадаха четирима възрастни и едно дете. Това е заключението на експертите от Агенцията по метрология.

bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 28.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Председателят на ведомството Александър Манолев обясни, че съоръжението е било поддържано безупречно. От утре започва обстойна техническа експертиза, която трябва да установи причината за инцидента.

Александър Манолев - председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор: "Има сключени договори за технически надзор на съоръжението. Има сключени договори за техническа поддръжка. Абсолютно всички прегледи, които се изискват по закон са били направени - това, което видяхме снощи от книгата за поддръжка на съоръжението. Така, че от гледна точка на изискванията на нормативната уредба всичко е спазено. По отношение на самия инцидент. Това, което се е случило - метална планка, която прави връзката на хидравличния цилиндър с купето на асансьора е била откъсната напълно, при което начинът, при който е станало самото откъсване, не е позволило също така на системата за аварино спиране да заработи, така че асансьорът да спре и да не падне до дъното, до което и стигнал".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26-годишна англичанка е най-младият пилот в света
26-годишна англичанка е най-младият пилот в света
Даниел Митов: Кристалина Георгиева е уважаван човек навсякъде по света
Даниел Митов: Кристалина Георгиева е уважаван човек навсякъде по света