НОВИНИ

​Шофьори от Аспаруховия мост: Задръстванията са заради слабата организация​

Според шофьори, които минават по Аспаруховия мост във Варна тапите са заради слабата организация. Други водачи смятат, че заради неспазване на дистанция се стига до тази ситуация. Вижте прякото включване на Петър Дойкински-добър ден.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 19.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

За транзитно преминаващите има и други маршрути през Девня и Старо Оряхово. За останалите, които пътуват между "Аспарухово" и центъра на Варна пътуването отнема повече от час. Алтернативен маршрут има и през Белослав. Там фериботът се движи без почивка заради натоварения трафик по моста.

Въвежда се ограничение за тежкотоварни автомобили от 16 до 19 ч. Камионите ще се подреждат по ул. "Девня" под моста, а след 19 часа по преценка на полицията ще се включват отново в движението.

Втори ден Аспаруховият мост във Варна се задръства още рано сутринта. Причината е ремонт на едното платно. И тази сутрин колоната чакащи автомобили достигна до центъра на "Аспарухово" още към 7 часа.

На връзката на моста с магистрала "Черно море" откъм "Аспарухово" и до участъка в ремонт полицейски патрули отклоняват идващите от квартала в платното Варна - Бургас.

Ще се търсят нови решения за намаляване на задръстванията. Ремонтът ще продължи до месец май. Следващият етап трябва да започне през есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да реагираме при бедствие
Как да реагираме при бедствие
Влак от Москва до Черноморието
Влак от Москва до Черноморието