НОВИНИ

Атанас Атанасов: за "смокиновия лист" в управлението и опозиционния курс на ДСБ

Депутатът от парламентарната група на Реформаторския блок говори пред Георги Любенов за ДСБ в опозиция, "сарайската групировка" и разногласията сред реформаторите.

Валери Маринов
от Валери Маринов
09:36, 24.01.2016
Чете се за: 01:24 мин.
У нас
атанас атанасов смокиновия лист управлението опозиционния курс дсб

Ръководството на партията получи тотална подкрепа за опозиционния курс на партията и то с много солидни аргументи. Така Атанас Атанасов обобщи резултатите от заседанието на ДСБ и поясни:

- За това, че се разкри пред българското общество едно олигархично управление, едно задкулисие, един достлук между Борисов и Доган, "сарайската групировка"... И нещо много интересно (...) Днес разпределението на порциите при управлението на държавата през обществените поръчки и другите държавни пари много прилича на онази формула "3-5-8" при Тройната коалиция.

В Предаването "Денят започва" с Георги Любенов депутатът от РБ каза, че сега "малката порция" е за Първанов, но не е ясно другите две порции между Доган и Борисов в каква пропорция се разпределят.

Новият политически проект, който обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, е изграждане на алтернатива на това управление и то, според Атанас Атанасов, трябва да е дясно защото в ляво скоро време "нищо няма да се случи":

- Защото докато там се вихри Гоце-Първанов камък върху камък няма да остане ... толкова години го виждаме този политик, в желанието си да реализира личните си амбиции, ще съсипе левицата окончателно, - каза Атанас Атанасов. той подчерта, че партията ще търси подкрепа в гражданските среди срещу това олигархично управление.

На въпроса, на водещия сега ли го видяхте това нещо, Атанас Атанасов каза, че са имали други очаквания:
- Ние смятахме, че Борисов ще набере смелост да застане срещу това задкулисие. В крайна сметка той и неговата партия бяха едни от хората, които протестираха срещу олигархичното управление през Орешарски, но сме се излъгали в тези очаквания.

Трябваше бавно да подредим мозайката за да разберем, че той се е съюзил с Доган и Първанов и ние (ДСБ) сме му били необходими за "смокинов лист", поясни Атанас Атанасов.

Що се отнася до разногласията сред Реформаторския блок и упреците, че стоят ДСБ стоят там "за (партийната) субсидия", Атанас Атанасов отговори с въпрос:

- Моля?! Кой създаде Реформаторския блок! (...) Инициативата за създаването на Реформаторския блок беше на Радан Кънев и на ДСБ. (...) Да напуснат тези, които остават в управлението! Но не искам да водим такъв спор. Няма никакъв проблем в това в една политическа сила да има опозиционно крило.Ние оставаме опозиция на това управление, а тези които остават във властта, имат известно време още да осъзнаят в какво участват. Някои от тях имат и опит в тази насока, между другото. И да си спомнят какво се случи с НДСВ именно след управлението на тази тройна коалиция.
-

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова поиска да се знаят ангажиментите на България пред Европа
Илияна Йотова поиска да се знаят ангажиментите на България пред Европа
Премиерът Бойко Борисов: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен
Премиерът Бойко Борисов: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен