НОВИНИ

Атанас Атанасов: Искаме да върнем ДСБ на силната политическа карта

Искаме да върнем "Демократи за силна България" на силната политическа карта. Това заяви в "Още от деня" новоизбраният лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който изрази категорични амбиции за влизане в следващия парламент. "Има голяма част от обществото, която не е представена и ние трябва да я върнем обратно.", заяви още Атанасов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 15.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Атанас Атанасов, лидер на ДСБ: Моята мотивация да се кандидатирам за председател е, че искам да участвам в създаването на истинска демократична алтернатива. В резолюцията ни е записано, че заставаме в опозиция на това управление и трябва да работим за концентриране на такава сила.
Лидерът не е знаме, лидерът е този, който носи знамето. Важни са принципите и начинът, по който се носи властта. Категорично сме против партизанщината на Борисов. Не искам да се връщам назад, искам да гледам напред. Отчели сме си грешките. Радан Кънчев пое отговорност и не се кандидатира за председател на партията. Чул съм какво казаха хората. Взех си бележка за всичко, обещах хората да не ги излъжа и че ще следвам това, което партията иска от мен, а тя иска да бъдем мотор за създаваме истинска алтернатива на това порочно и корумпирано управление.

Атанасов заяви още, че си дава сметка каква отговорност поема и обещава да работи с всички сили за изпълнение на обществените очаквания, различни от БСП и от начина, по който Борисов представя властта.

"Готови сме да партнираме с всички политически сили, извън БСП и ДПС, които се определят като опозиция на това правителство. Предстои да видим кой къде се определя. Тези, които подкрепят Бойко Борисов, не може да ни бъдат партньори."
"Имам много добро отношение към неговите приятели от СДС, но аз не чух на конференцията дали те са опозиция на правителството."

По думите на Атанасов огромна медийна машина работи за Борисов. "Той е политическото представителство на олигархията днес във властта. Това обстоятелство налага ние да седнем и да намерим това решение да създадем алтернативата.", каза още новоизбраният лидер на ДСБ. Атанасов призна още, че на изборите през 2015 г. са надцелите силите си, но не са сгрешили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив - добър пример за интелигентен град
Пловдив - добър пример за интелигентен град
Депутати летяха за инспекция над граничната ограда
Депутати летяха за инспекция над граничната ограда