Страшно жалко е, че един млад човек, след като толкова се е трудил, си отиде толкова млад, но Америка не е България и там хората никога няма да го забравят в пълния смисъл. Ще минат няколко дни, седмици - чисто физически няма да го има, жалко за неговото семейство и за неговите деца, за всичките му близки, но в сърцата на хората той винаги ще живее - и с това, което е постигнал, и с школата, която направи, просто няма как да бъде забравен. Това заяви бившият баскетболист Атанас Голомеев в спомен за Коби Брайънт в Сутрешния блок на БНТ.

Той коментира, че със сигурност има негови наследници, играчи, които ще последват примера му. "Защото Коби имаше наистина неподражаем стил, чисто във физическия смисъл на думата. Той се отличаваше от другите с неговата мекота на движението, с плавния отскок, с плавните действия и с високата ефективност".

Относно сравненията с Леброн Джеймс Голомеев заяви, че единственото, в което може да ги сравняват, е това кой колко точки е вкарал и как се поздравяват един друг, като се задминат.

Атанас Голомеев - бивш баскетболист: В чисто физически план те са много различни играчи. Леброн е много по-силов играч, по-мощен, Коби беше творец на игрището. Той между другото беше с много спорна репутация в много отношения, неговото желание непрекъснато да бъде на първо място и да побеждава, от време на време му играеше лоша шега. Но по-добре да си спомняме само хубавите неща.

На въпроса дали ще се класираме на европейското през 2021г. Голомеев отговори, че на базата на това, което вижда сега, не е много оптимист.