НОВИНИ

Атанас Костадинов: Ще простим раздвоението на управляващите

В студиото на „Още от деня“ Атанас Костадинов от БСП за България каза, че от опозицията са склонни да простят раздвоението на управляващите по въпроса за продажбата на земеделски земи. Той посочи, че от влизането на България в ЕС се прави низ от компромиси, но и че е възможно да се защитават националните интереси в съответствие с европейското законодателство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 21.07.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

По въпроса за условията на продажба на земеделска земя Атанас Костадинов от БСП за България заяви, че е важно да се дефинира националният интерес и да се защитава, макар и да е с цената на наказателни процедури от страна на ЕС.

Атанас Костадинов, БСП за България: Къде е българският приоритет - в цифрите ли, или в земята, производството и продукцията?
;

Атанас Костадинов заяви, че в условията на глобалната икономика срещу българското земеделие се води своебразна война, както и срещу българското образование.

Той сподели, че макар днес да не беше приет законопроектът за българското училищно и предучилищно образование, е важно да се води дебат за неговата съдба, защото „хаосът в българското образование е не по-малък от хаосът в НДК“, както каза той.

Атанас Костадинов, БСП: Голям проблем е, че в ранни класове отпадат деца. Разделението в обществото се пренася в училището. Образованието е застинало в парадигми, които им пречи да са адекватни за последваща реализация.
;

Костадинов заяви, че БСП ще стои твърдо зад настояването си да бъдат извадени наяве имената на политици, които са взимали пари от КТБ, дори да има такива от собствената му партия.

Атанас Костадинов, БСП: Демократичните стандарти важат за всички, колкото и банално да звучи.

Той подчерта, че в множеството анкетни комисии, които БСП е инициирала, прозира желанието на партията да се извадят наяве всички нарушения и така да се започне оздравителен процес, макар и дълъг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратиха издирването на 16-годишното момче, което блъсна туристи край Триград
Прекратиха издирването на 16-годишното момче, което блъсна туристи край Триград
Започва цялостно обновяване на най-големия квартал  в Дупница
Започва цялостно обновяване на най-големия квартал в Дупница