Над 40 души загинаха при самоубийствен атентат в Кабул. Ранените са десетки. Атентаторът се е взривил в зала за сватбени тържества, използвана за религиозно честване. До момента никой не е поел отговорност за експлозията.

Атентаторът самоубиец е успял да се взриви в самата зала, по време на религиозната церемония в Кабул. Стотици улеми - мюсюлмански богослови, са пристигнали от цял Афганистан, за да честват рождения ден на пророка Мохамед, празнуван от мюсюлманите по света. По време на церемонията е имало и публика. Смята се, че в залата са присъствали около 1000 души.

Не за първи път афганистанските богослови са обект на атака. През юни, отново в Кабул, беше извършен самоубийствен атентат по време на събиране, на което Съветът на улемите обяви тези атентати за забранени от ислямския закон и призова за мир. Мирът в Афганистан изглежда мираж при честите нападения на талибаните и джихадистите от "Ислямска държава". През септември при атентат в спортна зала бяха убити 26 души. Този път мишена на атаката беше общност от хазарското малцинство в Афганистан, които са шиити.