НОВИНИ

Атентат в Бенгази отне живота на 7 души

Седем души загинаха и над 20 бяха ранени при експлозия на натъпкан с експлозиви автомобил в либийския град Бенгази. Атентатът бил извършен недалеч от болница в центъра на Бенгази. От взривната вълна били повредени съседни сгради, в много от тях са разбити стъклата на прозорците. Изгорели са няколко паркирани наблизо автомобила.

bnt avatar logo
от БТА
16:49, 21.11.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
атентат бенгази отне живота души

Терористичният акт бил извършен в момент, когато от разположените наблизо училища излизали деца. Сред загиналите са трима ученици. Лекарите оценяват като тежко състоянието на някои от ранените.

За по-силен поразяващ ефект бомбата била натъпкана с пирони и металически изрезки.

Армейски части, които са на подчинение на властите в Източна Либия, от дълго време водят в Бенгази борба срещу екстремистите, сред които има и много бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" и на свързани с Ал Каида формирования. В началото на тази година либийската армия предприе офанзива, при която завзе редица главни плацдарми на терористите.

Преди седмица либийски военни части, подкрепяни от артилерия и бойна авиация, започнаха решително настъпление срещу останалите под контрола на терористите западни квартали на Бенгази, втория по брой на населението град в страната. За да спрат настъплението на правителствените сили, терористите активно минират пътища и сгради и използват коли бомби.

Миналата седмица при взрив на автомобил с експлозиви в Бенгази бяха ранени 14 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев получи от ЦИК удостоверението, че е избран за президент
Румен Радев получи от ЦИК удостоверението, че е избран за президент
Четин Казак е избран за зам.-председател на Парламентарната асамблея  на НАТО
Четин Казак е избран за зам.-председател на Парламентарната асамблея на НАТО