НОВИНИ

Атентаторът от Ню Йорк бил възмутен от политиката на САЩ в Бангладеш

Атентаторът, който взриви самоделна бомба на автогарата в Манхатън, бил възмутен от политиката на Съединените щати спрямо родния му Бангладеш, както и от израелската политика в Близкия изток. Това е заявил той пред полицейските власти. Президентът Доналд Тръмп отново призова за ревизия на емиграционната политика.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:54, 12.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
атентаторът йорк бил възмутен политиката сащ бангладеш

Трима души бяха леко ранени, след като вчера мъж се взриви на най-натоварената автогара в нюйоркския квартал Манхатън. Сериозно пострадал е извършителят - 27-годишен гражданин на Бангладеш.

Кметът на Ню Йорк нарече експлозията опит за терористична атака. Тя сериозно изплаши оказалите се край гарата пешеходци и туристите.

Изабела, австралийска туристка: Беше много, много страшно. Не се чувствам в безопасност, но за щастие това е последният ни ден тук. Идваме от Австралия и си тръгваме днес. Така че се радваме от този факт.
Луси, испанска туристка: Беше ужасно. Не знам какво да кажа. Тук съм на почивка, на следващата улица е семейството ми. Нямам късмет.

Някои местни жители обаче не са особено впечатлени и припомнят, че Ню Йорк много пъти е бил мишена на различни атаки.

Този път мотивът на нападателя е противоречив - първоначално той обяснил на полицията, че бил разгневен от действията на Израел в ивицата Газа, а после, че това е отговорът му на атаките на САЩ в Бангладеш. Междувременно президентът Доналд Тръмп каза снощи, че е необходимо Конгресът спешно да реформира имиграционната система.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха, след като автобус с работници се удари в дърво край Еленово
Двама души загинаха, след като автобус с работници се удари в дърво край Еленово
Закриване на филиал на ДКЦ в София предизвика гражданско недоволство
Закриване на филиал на ДКЦ в София предизвика гражданско недоволство