НОВИНИ

Атрактивен начин за приготвяне на кафе представиха в Сопот

За първи път в град Сопот бе представен непопулярен, но доста атрактивен начин за приготвяне на кафе. Организаторите избраха за дегустациите зоната около лифта в града заради висококачествените характеристики на водата и природосъобразните условия, което според експертите е в основата да се приготви хубаво кафе.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
20:00, 22.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Кафе от Етиопия, Нова Гвинея и Доминиканската република бе приготвено по уникалния японски метод сифон. За разлика от традиционните за България начини за консумация на ароматната напитка, тази техника прави кафето по-здравословно за употреба, защото запазва етеричните масла в него.

Велизар Ганчев - експерт
"Без варене, само с топла вода и вакуум. Кафето се връща всъщност там, където е водата. Няма пластмаса никъде, стъклено е цялото. По-полезен е от някои видове капсули, например."

За добрия резултат при метода сифон от решаващо значение е качеството на използваната вода. Затова организаторите на атрактивните дегустации избраха подбалканските извори над Сопот.

Андон Дойчев - организатор
"Ние сме направили проби и смятаме, че се получава много добре и точно това искаме да представим. Едната му част всъщност представлява кафе, която ние имаме, а другата всъщност е вода, която е много важна за получаването на правилната напитка."

Дегустациите събраха любители на хубавото кафе от цялата страна.

Росица - от София
"Друго, което ми направи впечатление като част от дегустацията, е храната, която бе поднесена заедно с кафето. Имаше здравословни закуски бисквитки, кекс, имаше домашни сладка."

Кафето може да е удоволствие и полезен навик – в това се убедиха всички участници в дегустациите. А когато се съчетае с красива природа, преживяването става незабравимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габърица с нов храм, построен от дарения
Габърица с нов храм, построен от дарения
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ