НОВИНИ

Атрактивна изложба на макети във Варна

Близо 200 умалени макети на самолети, танкове, кораби, автомобили и фигури показват в тазгодишната изложба за стендов моделизъм във Варна. Моделите са ръчно направени от любителите на този вид хоби.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Силвия Благоева
14:17, 21.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Новото тази година са тези триизмерни метални пъзели. Фигурите са изработени от Максим Крапивченко и наброяват повече от 120. Направени са за около три години.

Ивелин Ценов - Модел клуб "Варна": "Те са по-различни модели от стандартните, които правим, тъй като те разбира се не се залепват. Съединяването на детайлите при тях става с особен вид суха сглобка. Няма залепване или спояване. Те са на едни щифтове и като всички пъзели имат своя характерен облик."

Тук могат да се видят и фигурки от вълна, дело на Ирена Димитрова. Изработени са с техниката иглонабиване. Традиционни участници във варненската изложба за стендов моделизъм са Милен и Христо Стоименови от Русе. Тяхна е колекцията от макети на различни марки автобуси и коли.

Ивелин Ценов: - Модел клуб "Варна": "Очакваме участници от Каварна да дойдат с корабни модели. Поради дългият период на изложбата се получава така, че всеки ден се попълва колекцията на изложбата с нови модели и участници."

Седмата изложба на варненския клуб по стендов моделизъм може да се разгледа в зала "Север" на Археологическия музей до 27 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дигиталните технологии ще помагат на бизнеса
Дигиталните технологии ще помагат на бизнеса
Няма данни за терористичен акт при инцидента в Марсилия
Няма данни за терористичен акт при инцидента в Марсилия