НОВИНИ

​Аутсорсинг секторът е сред най-динамичните и бързо развиващи се бизнеси у нас

Аутсорсинг секторът продължава да е сред най-динамичните и бързо развиващи се бизнеси в България, който бележи устойчив ръст през последните години и формира над 3% от БВП на страната. Това съобщиха от браншовата асоциация. Какви са предимствата на България като аутсорсинг дестинация и какви тенденции се очертават в сектора - репортаж на Зоя Велинова.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:35, 23.04.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

По данни на браншовата асоциация в момента в аутсорсинг сектора у нас работят 15 000 българи, като 90% от тях са в София. Въпреки това има глад за поне още 2 000 души, на които може да се осигури високоплатена работа.

Г-н Кинтана, какви тенденции се очертават в аутсорсинг сектора в момента?

Бърт Кинтана - директор на водещ световен доставчик на аутсорсинг процеси: Основната тенденция е все по-голямо разширяване на сектора. Предлагат се все повече нови начини за взаимодействие с марката на клиента. Това може да стане по телефона, чрез различни форми на чат, чрез социалните мрежи и т.н. Разрастваме се изключително много и в България и доказателство за това е, че през през октомври София ще бъде домакин на годишната конференция на Европейската асоциация за аутсорсинг.
;

Според Бърт Кинтана, висшето образование и изключително добрата езикова подготовка са основни предимства на българите и това е главната причина страната ни да е привлекателна като аутсорсинг дестинация.

Бърт Кинтана: В центровете ни в България се говори на над 20 различни езика. Близо 90% от служителите ни имат висше образование. Освен кадрите, тук има добри условия за правене на бизнес, бърз интернет, ниски наеми за бизнес площи. Затова и непрекъснато разширяваме дейността си в България.

По думите на Бърт Кинтана, компанията му има вече над 1000 служители в центровете в София и Варна и се разраства с 7% на годишна база. Той смята, че страната ни е уникална - не само заради красивата природа, но и заради интелигентните хора, които търсят непрекъснато развитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима родители в стая на матурите в Пловдивско
Трима родители в стая на матурите в Пловдивско
Всички варненски плажове ще имат охрана
Всички варненски плажове ще имат охрана