600 ученици от Търговската гимназия в Пловдив бяха евакуирани заради изтичане на газ от тръба, спукана при строителни дейности в района. Часовете са били прекъснати със сигнал за тревога и децата спешно са били изведени от класните стаи. Пострадали ученици и преподаватели няма, изтичането на газ е спряно. Утре часовете в гимназията ще бъдат възстановени.

Пловдив

Тръбата, по която тече газ, е спукана при строежа на близкия голям търговски център. За минути задушлива миризма е изпълнила гимназията.

Славея Иванова - директор на Търговска гимназия - Пловдив
"Газ почна да излиза със свистене. Евакуирахме учениците по най-бързия начин, прекъснахме учебните занятия."

На метри от инцидента е и друго учебно заведение - Гимназията по дървообработване, където обаче в този момент вече е нямало часове. На обекта има две фирми, които изпълняват преасфалтирането на улицата и строежа на търговския център. Оказа се, че тръбата е спукана от изпълнителя на строежа на мола. Работниците бяха твърде лаконични за случилото се.

Rаботник от фирмата
"Аз си гледам работата, като подизпълнител е моята фирма, другото не ме интересува."
Христо Попов - работник
"Ами машините, както работеха, някаква машина е работила и скъсала някаква тръба."

От фирмата изпълнител "GP груп" отказаха да застанат пред камерата ни. В телефонен разговор обясниха, че спуканата тръба не е била на необхoдимата дълбочина и не е обозначена, което е довело до инцидента.