НОВИНИ

Aвария на магистрален тръбопровод остави без парно големи столични квартали

Тежка авария на магистрален тръбопровод остави без парно и топла вода едни от най-големите квартали в София. Засегнати са Студентски град, Дървеница, Слатина и всички части на Младост. През целия ден и в момента екипи на Топлофикация работят по отстраняване на повредата. А заради снеготопенето - някои райони на София останаха и без ток.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:39, 05.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Заради пробив в магистрален топлопровод хиляди домакинства в София останаха без парно и топла вода. И ако липсата на топлоподаване не се усещаше през деня заради по-високите температури, спирането на топлата вода върна много софиянци към спомените.

Стоянка Иванова: Като топлим вода с бързовара, един голям леген и кофи. Изсипваме в банята. Като бабино време едно врем с черпака.

От "Топлофикация-София" съобщиха, че екипите работят по отстраняване на аварията.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация София" ЕАД: В момента се извършват технологични превключвания по мрежата, за могат да осигурят фронт за работа и съответно да видим дали бихме могли да направим всичко необходимо, за да намалим броя на нашите клиенти, които ще останат със спряно топлоподаване и през нощта.

От дружеството заявиха, че ще работят и през нощта до възстановяване на топлоподаването.

Заради бързото покачване на температурите и топящия се сняг днес аварираха и съоръжения на електропрeносната мрежа. За няколко часа без ток останаха кварталите Лозенец, Витоша, Симеоново, Драгалевци, Бояна и Манастирски ливади. 300 абонати на ЧЕЗ в Горна Баня също нямаха ток заради паднали дървета върху жиците от активизирало се свлачище в местността "Бонсови поляни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече деца започват да се занимават със зимни спортове
Все повече деца започват да се занимават със зимни спортове
Повишен интерес към тениса сред децата
Повишен интерес към тениса сред децата