НОВИНИ

Авария на Рилския водопровод остави три столични района без вода

Авария на Рилския водопровод остави районите "Панчарево", "Витоша" и "Овча купел" без вода днес през деня. Течът беше отстранен и водата - пусната едва вечерта.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
17:00, 07.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Пробивът на довеждащия водопровод се е усетил първо в квартал „Симеоново“. Въпреки че чешмите там не са пресъхнали, по асфалта на някои от високите улици тази сутрин е потекла река.

„Сутринта, колко вода имаше на улицата?“

Митьо Христозов: „Цялата улица. Но тук нямаше. Виждате там, дето е повишено. Там течеше, срещу пътя.“

Точното място на аварията е краят на улица "Мишова орница". Буквално на метри от избилата вода е табелата, обозначаваща началото на Природен парк „Витоша“. За да започнат ремонтните дейности на аварийните екипи, се е наложило да спрат цялото водоподаване през "Рилския водопровод". На места диаметърът на съоръжението, дълго 60 километра, е над един метър и захранва районите "Панчарево", "Витоша" и "Овча купел". Жителите на „Драгалевци“ също остават без вода.

„Нямаме вода. Към обед я спряха. Вчера нямаше вода цял ден. За утре нямам представа. Без вода, как може да се живее? Когато ползваш тоалетни, мивки, чинии. Кухнята става задръстена.“
Константин Василев: „Ми трябваше да спре в 13:00 часа, тя спря още в 12:30. Опитах се да се обадя на "Софийска вода". Телефона 0700 121, сменили са го телефона. Опитах се да се обадя на телефонни услуги да искам телефона, те въобще не отговарят.

От пресцентъра на дружеството концесионер "Софийска вода" съобщиха за новините на БНТ2, че към този час аварията вече е отстранена и водоподаването вече е възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как си разпределиха министерствата в Германия
Как си разпределиха министерствата в Германия
Елтън Джон отмени два концерта в Лас Вегас заради сватбата на принц Хари
Елтън Джон отмени два концерта в Лас Вегас заради сватбата на принц Хари