Авария спря топлоподаването в част от центъра на София. 1000 абонатни станции са без топла вода. До повредата се е стигнало след пробив в топлопровод на улица "Отец Паисий" между булевард "Тодор Александров" и улица "Пиротска".

Вижте повече подробности от прякото включване на Виктория Бояджиева.

От "Топлофикация" заявиха, че мрежата е стара и не е учудващо, че стават аравии. Топлоподаването е спряно около 15.30 ч днес следобед, съобщи ръководителят на пресцентъра на „Топлофикация“ Елизабет Павлова.

По думите й съгласно изискванията повредата трябва да бъде отстранена до 48 часа след спирането на топлоподаването. Това означава най-рано в четвъртък в 15:30 часа.

В момента е спряно е топлоподаването в карето между: , бул. „Хр. Ботев", бул. „Сливница", бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Прага", бул. „П. Славейков", бул. „ген. Тотлебен", бул. „Ген Скобелев", бул. „Опълченска", ул. „Й. Кърчовски" и ул. „Д. Груев", бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

От "Топлофикация" съобщиха, че се прави дренаж, за да се източи насъбралата се гореща вода вътре в канала. Екипи ще започнат да разкопават участъка след полунощ и ще се работи постоянно.

По улицата минава трамвай номер 20, който ще бъде спрян. Ще се вдигнат релсите, за да се стигне до проблемната тръба и да се поправи.

От "Топлофикация" предупреждават, че ще са шумни тази нощ и молят да бъдат извинени за това. Предупреждават също, че след като отстранят аварията, ще бъдат необходими още ден-два, за да бъде поправен релсовият път и да се възстанови транспортът.

Затварят част от централна улица в София заради авария на топлопровод

Затварят част от централна улица в София заради авария на топлопровод

Поради авария на магистрален топлопровод по ул. „ Отец Паисий“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Пиротска“ се въвеждат промени в организацията на...