НОВИНИ

Авария остави милиони хора в Джакарта без ток

Милиони хора на гъсто населения индонезийски остров Ява останаха без ток в неделя, след като държавната компания съобщи за аварии в няколко електроцентрали. Потопени в мрак бяха и сградите в столицата Джакарта, която е с население от 30 милиона души.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:18, 04.08.2019
Чете се за: 00:25 мин.
По света
авария остави милиони хора джакарта без ток

Заради липсата на електричество беше спряно метрото и градските влакове. Наложи се пътниците от няколко композиции да бъдат евакуирани по спешност, но не се съобщава за пострадали.

Болниците в Джакарта и Международното летище "Соекарно - Хата" не бяха засегнати от аварията, тъй като имат самостоятелно електрозахранване с генератори, съобщиха местните власти.

Жителите на индонезийската столица бяха призовани да се въздържат от пътувания и да се запасят с вода поне докато електричеството бъде възстановено.

Спирането на тока предизвика и спорадични прекъсвания на комуникациите – най-вече на мобилните връзки, както и на банкоматите.

Според държавната компания PLN аварията се дължи на спирането на газова турбина в една от големите електростанции, което е предизвикало верижна реакции в няколко по-малки съоръжения в западната част на остров Ява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастен мъж изчезна край Лакатник, от ПСС прекратиха издирването му
Възрастен мъж изчезна край Лакатник, от ПСС прекратиха издирването му
След 56 години прекъсване в Потопената църква отслужиха литургия
След 56 години прекъсване в Потопената църква отслужиха литургия