НОВИНИ

Авария спря парното в четири квартала в София

Първият сняг в столицата не предизвика проблеми по пътищата, защото бързо се стопи, но застудяването съвпадна с аварии и прекъсвания на тока и топлата вода. И двете аварии нямат общо със снеговалежа през нощта, но създадоха допълнителни затруднения на столичани. В началото на отоплителния сезон мнозина включиха печки и климатици, за да не са на студено.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:04, 19.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От сутринта без парно са четири района на столицата - "Белите брези" и части от "Света Троица", "Стрелбище" и "Хиподрума". Сийка Стоилова взима пенсия около 300 лв., за нея е важна всяка стотинка и това, че и се е наложило да пусне електрически радиатор през целия ден допълнително ще наруши бюджета й.

Сийка Стоилова: Вижте ме сега, всичко което имах на мене дебело съм навлекла, което е чиста вълна. И аз съм си включила мой си радиатор на ток, за да може да се стоплим.

В 16 часа в квартал "Хиподрума" радиаторите бяха все още студени. Така на хората, които се прибираха от работа, им се налагаше да разберат, че все още нямат парно.

Ето няма, в момента няма парно!
Днес е луд студ, не искам да говоря, защото просто ще кажа лоши неща.
А как се справихте с липсата? Еми нищо, едно поло, второ, пуловер.

От "Топлофикация" обясниха за БНТ, че проблемът вече е отстранен и в момента вече се запълва системата. Всички потърпевши от днешната авария квартали ще имат парно най- късно в 20:00ч. По закон дружеството дължи обезщетения, ако услугата спре за повече от 48 часа. По обяд в София имаше и проблеми с тока, в центъра за близо 3 часа беше спряно захранването. Прекъсвания на тока имаше и в Зона Б-5, кв. "Разсадника" и Люлин. Възстановяването на последните клиенти е било минути преди 13 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиково потребление на ток след рязкото застудяване у нас
Пиково потребление на ток след рязкото застудяване у нас
Караянчева с покана към императорското семейство на Япония за визита в България
Караянчева с покана към императорското семейство на Япония за визита в България