НОВИНИ

Авария спря подаването на топлоенергия в Бургас

Заради авария Топлофикация Бургас от снощи спря подаването на топлоенергия към своите абонати. Около 26 хиляди абоната са засегнати от аварията и днес са без топли радиатори, а сред тях са и няколко детски градини. От Община Бургас срочно осигуриха алтернативно отопление за малките палавници.

bnt avatar logo
от В.Григоров/Е.Стойчева
16:20, 04.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
авария спря подаването топлоенергия бургас

От спирането на топлоподаването най-засегнат е големият жилищен комплекс "Славейков". Тук са разположени и три детски градини и две детски ясли.

Йорданка Ананиева, зам.кмет на Бургас: "Няма да има деца, които да бъдат на студено. Създали сме условия, така че във всички детски градини да има алтернативно отопление. Някои от детските градини имат климатици в занималните и в спалните, другите имат осигурени различни видове отоплителни печки, които създават условия нормални за водене на учебен процес."

В детска градина "Здравец" ни показват термометъра в залата за игри.

Анастасия Далчева, мед.сестра ДГ"Здравец": "Вие виждате температурата, която е в момента в игралната. Показва термометъра 22,3 градуса по Целзии и 39 % влажност. Това е в границата на допустимото."

Децата в другата детска градина също се чувстват комфортно.

Жанета Драмаданова, дир.на ДГ "Ран Босилек": "Единственото, което някои от родителите ги притесняваше, това е липсата на топлата вода, но ние сме подсигурили на всяка група кани за топла вода, така че да можем да им мием ръчичките с топла вода, а не със студена от чешмата."

От Топлофикация потвърдиха, че ремонта на пробития компенсатор върви по график и към полунощ ще пристъпят към възстановяване на топлоподаването. Ако всичко върви нормално утре радиаторите ще бъдат отново топли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души са пострадали леко при инцидент с влак в Ню Йорк
Над 100 души са пострадали леко при инцидент с влак в Ню Йорк
Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за президент
Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за президент