НОВИНИ

Аварийни ремонти във Врачанско

Аварийни ремонти започнаха с предимство по най-натоварените и амортизирани участъци от четвъртокласната пътна мрежа във Врачанско. Те се извършват с целево отпуснатите от държавата 2 милиона лева.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:12, 28.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Стотици жители на селата Чирен, Девене и Три кладенци подкрепиха протестна подписка за спешен ремонт на разбитото шосе, което е единствената пътна връзка в този район.

Диян Дамянов, кмет на с. Чирен: - Вие сами сте видяли в какво лошо състояние е пътят, но най-после се намери някакво решение и ще бъде изкърпен на този етап. За вбъдеще се надявам това което сме поискали, да бъде направено – цялостно преасфалтиране. Тъй като тежките машини, когато затворят пътя към Борован всички тирове минават оттук и явно те рушат настилката.

Местните се радват, че най-после е започнал ремонта, но смятат, че е нужна цялостна рехабилитация на път.

Иван, шофьор: - Асфалта е правен 1983 година, аз тогава карах един КРАЗ, оттогава само е кърпен . Вие направете сметка на колко години е този асфалт и колко може да издържи да работи?!
Георги, шофьор: -Чупят се колите от дупки, ще го закърпят за една година и после пак същата работа.
Иван, с. Чирен: - Аварийно да се изкърпи за момента, но това няма да реши въпроса, защото целият път е пропаднал и тежките камиони го разбиват.

За пръв път от десетилетия се преасфалтират и улиците в западната и източната промишлени зони на Враца, за да се подобри инфраструктурата за бизнеса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-уязвими от вируса изнудвач са фирмите на малкия и среден бизнес
Най-уязвими от вируса изнудвач са фирмите на малкия и среден бизнес
Румен Радев се среща с румънския си колега
Румен Радев се среща с румънския си колега