НОВИНИ

Август идва с валежи, топли дни ще има в средата на месеца

Силният дъжд през летния сезон тази година изненада както почиващите, така и земеделцитe. Ще продължат ли обаче валежитe и през август или ни очакват високи температури? Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН вече изготвиха прогнозата за следващия месец.

Мина Петрова
от Мина Петрова
09:31, 29.07.2018
15337
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Марияна Попова, синоптик: Съществена промяна на времето през август спрямо юли не се очаква. Все още ще има валежи през месеца, особено през първото десетдневие до към 10-ти, 12-ти, но те все пак ще са на по-малко места, главно в западната половина от страната.

Валежите по Черноморието се очаква да бъдат доста по-малко, но все пак ще има и дъждовни дни. Температурите няма да са значително по-различни от тези през юли. Според синоптиците от Националния институт, въпреки, че обикновено лятото у нас е горещо и сухо, това време, което наблюдаваме тази година, не е необичайно.

Марияна Попова, синоптик: Само преди няколко години , 2014 г. например, лятото беше подобно, с много валежи и без екстремни жеги.

Максималните температури през август ще са между 24 и 30 градуса, като най-топлите дни синоптиците очакват да бъдат в средата на месеца. Към края на август отново ще вали и температурите ще тръгнат слабо надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпревари лифта се завърна на Витоша след 4-годишно прекъсване
"Изпревари лифта" се завърна на Витоша след 4-годишно прекъсване
Пожар в центъра на София - горяха т.нар. Царски конюшни
Пожар в центъра на София - горяха т.нар. Царски конюшни