Нова песен от Авичи (Avicii) наречена SOS, ще бъде пуснат в сряда 10 април, съобщи неговото семейство. Шведският диджей, чието истинско име бе Тим Берлинг бе намерен мъртъв в Оман през април миналата година на 28 години.

© снимка: АРХИВ

Сега нов албум с 16 песни ще бъде издаден на 6 юни. Името му ще бъде „Тим” и ще бъде с изцяло нови песни. Семейството на музиканта твърди, че той е бил „близо до завършването на албума” преди смъртта си.

Печалбата от него ще отиде за фондация Тим Берлинг, която бе учредена след смъртта му, за да помага в превенцията на самоубийствата и проблемите с психиката.

„Когато Тим Берлинг почина на 20 април 2018 г., той бе близо до завършването на нов албум”, казват от семейството му в изявление.

Шведският диджей Авичи вероятно се е самоубил

Шведският диджей Авичи вероятно се е самоубил

Световноизвестният шведски диджей Авичи, който беше намерен мъртъв на 20 април в столица на Оман, Маскат, се е самоубил, съобщи сайтът ТMZ, цитиран от...

„Той остави колекция от почти завършени песни, нотни листове, имейли и текстови съобщения свързани с музиката му”, пише още в изявлението.

„Текстописците, с които Тим работеше по този негов албум продължиха процеса, за да се приближат възможно най-много до неговата визия”, казват още от семейството му.

Те добавиха „откакто Тим почина, семейството му реши да не заключва музиката му, а да я сподели с феновете му по целия свят”.

На 28 г. почина един от най-известните диджеи в света - Авичи

На 28 г. почина един от най-известните диджеи в света - Авичи

На 28 години почина една от най-големите световни диджей-звезди и музикален продуцент Тим Берглинг. Той бе по известен под сценичното си име Авичи - A...