НОВИНИ

Авиоизложението в Сингапур под сянката на коронавируса и нови американски мита

Съединените щати ще повишат митата за европейски самолети, обяви администрацията на президента Доналд Тръмп. Увеличението е от 10 на 15 процента и ще влезе в сила от 18 март. В контекста на търговски натиск и епидемията от коронавирус в Сингапур се провежда авиоизложение, което днес и утре е открито за широката публика.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:35, 15.02.2020
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Международното авиоизложение в Сингапур се провежда веднъж на две години, но тази присъствието е по-слабо заради епидемията от коронавирус и по-малкото продадени билети. Все пак изложителите показаха последните новости в гражданската и военната авиация.

Чарл Баз, инженер: Например тази седалка е направена от 3D-принтирана пластмаса. Причината да правим това е, за да осигурим по-лесна поддръжка в салона. В случай че пътник повреди седалката си или части от нея, с 3D-принтер повредените компоненти бързо могат да бъдат заменени.

Европейският производител "Еърбъс" показа самолет с футуристичен дизайн, който беше сравнен от някои моделите в космическата сага "Междузведни войни". новият "зелен" самолет на бъдещето има амбицията да намали и вредните емисии.

На този фон от Вашингтон дойде новината за повишение на митата за самолети, внасяни от Европейския съюз. САЩ недоволстват заради субсидиите, които европейските правителства предоставят на "Еърбъс".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Радев: Маршрутът на мигрантите през Западните Балкани е най-натовареният
Емил Радев: Маршрутът на мигрантите през Западните Балкани е най-натовареният
Кукерски фестивал в Елин Пелин
Кукерски фестивал в Елин Пелин