НОВИНИ

Аврамова: Направихме много сериозни отстъпки на превозвачите

Отстъпката, които направихме от първоначално представените обхват и тарифи, е доста сериозна. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в предаването "Още от деня" на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 07.01.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Това, което ние направихме като отстъпки от първоначално представените обхват и тарифи, е доста сериозна отстъпка. Направили сме отстъпка и в обхвата от първоначалните 10 800 км - вече са 6050, магистрали и пътища първи и втори клас частично.

Тя коментира и въпроса дали ще подаде оставка от заемания пост.

Петя Аврамова: Това дали аз трябва да си подам оставката и дали имам виновност в случая за формирането на таксите и обхвата на тарифите и в тола може да го прецени един човек и той се казва Бойко Борисов, който е премиер на България. Ако той прецени, че аз с предлагането на таксите и обхвата не съм се справила и че целият екип, който е работил по тези такси, не е предложил най-удачните, аз бих се съобразила с неговото мнение.

По въпроса тя каза още, че може да носи отговорност.

Петя Аврамова: Аз съм човек, който знае как се носи отговорност, така че за мен оставката е най-малкият проблем в създалата се ситуация. Но не мога да не отбележа странното за мен съвпадение, че всички в един момент искат оставката на регионалния министър, независимо кой е той. Дори превозвачите първото искане, което обявиха публично, беше първо за оставката на регионалния министър и след това искания вече за обхвата и за тарифите.

По думите ѝ, вторачването в оставката на един министър едва ли би променило по някакъв начин ситуацията.

Петя Аврамова: За мен е по-важно да обединим усилия и това правим в момента като държава, като министерство, да се справим с кризата в Перник по най-добрия начин и да облекчим състоянието, в което се намират хората там.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфлацията в еврозоната e нараснала през декември
Инфлацията в еврозоната e нараснала през декември
Борисов поздрави Педро Санчес за избирането му за премиер на Испания
Борисов поздрави Педро Санчес за избирането му за премиер на Испания