48% е изпълнението до момента на проект ЛОТ 3.1 на АМ "Струма" (от Благоевград до Крупник), заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Благоевград.

Благоевград

По думите й, заради намерените археологически разкопки има известно забавяне, но предстои преместването на част от тях и проектът ще продължи с изместване на трасето в рамките на 3 км, така че този участък от автомагистралата ще бъде изпълнен и реализиран през 2019 г.

Аврамова коментира и проектирането и изграждането на ЛОТ 3.2 на АМ "Струма" (между Крупник и Кресна).

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Имаме вече избрани изпълнители за тунел "Железница", преди тунел "Железница", след тунел "Железница", има сключени договори и стартирани дейности. В момента вървят тръжните процедури за най-тежкия участък през Кресненското дефиле. Отворени са офертите, комисията ги разглежда. Така че, надявам се, да няма обжалване и да можем да стартираме дейности по този ЛОТ 2019 г.
Подписан е договорът за проектирането и строителството на тунел „Железница“

Подписан е договорът за проектирането и строителството на тунел „Железница“

Подписан е договорът за проектирането и строителството на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“. Съоръжението ще е с дължина около 2 км и ще бъ...