НОВИНИ

Австриец прави реплики на филмови автомобили

Заклет почитател на колите от киното е намерил начин да се чувства като филмов герой на пътя. Австриецът Мартин Хан сам е конструирал модели, досущ като тези от "Зов за завръщане", "Батман" и други касови продукции. Вижте как автомобилите от света на киното се пренасят на пътя.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
18:56, 05.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Мартин Хан може да избира - дали да кара KITT от Knight Rider, колата от "Зов за завръщане" или Батмобила. Сам си е осигурил правото на разнообразие. Първо - защото непрестанно събира части и купета от стари автомобили и ги превръща в работещи реплики на возилата от филмите. И второ - защото е успял да узакони всичките си любими коли при стриктните правила и изисквания в Австрия. Мартин работи като застрахователен агент, а почти цялото си свободно време посвещава на своето хоби. Напоследък работи върху Батмобила, направен за филма на Тим Бъртън от 1989 г.


;
Мартин Хан: "Таблото и оборудването са оригинална изработка от студиото. Те са единствени в света. През юни летях до Бевърли Хилс и ги купих от гаража на колекционер".

Този модел още не е довършен. Предстои и много работа по документацията за узаконяването му. Предвид строгите изисквания за количеството вредни газове в Австрия, този път Мартин е изправен пред трудно преодолимо предизвикателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В четвъртък става ясно дали Лютви Местан ще създава нова партия
В четвъртък става ясно дали Лютви Местан ще създава нова партия
В Калофер се готвят за традиционното ледено хоро на Йордановден
В Калофер се готвят за традиционното ледено хоро на Йордановден