НОВИНИ

​Австрия и Германия засилват общия граничен контрол

С общ контрол службите в Австрия и Германия взимат засилени мерки срещу криминалната престъпност и нелегалните имигранти. От вчера австрийската и германската федерални полиции и баварската провинциална полиция охраняват общата граница в тройни екипи. Особено внимание е отделено на железопътния транспорт.

bnt avatar logo
от БТА
13:27, 02.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
​австрия германия засилват общия граничен контрол

Тиролският проход Бренер в Алпите, който осигурява пряк път на транспортните потоци между Германия и Италия през Австрия, ще бъде контролиран от полицаи на двете държави. След три месеца ще бъде преценена ефикасността на нововъведената мярка.

Както заяви говорителят на Федералната полиция в Мюнхен Томас Боровик, в граничните райони общите действия са особено важни. Специално внимание служителите ще отделят на товарните влакове. През 2017 г. са заловени близо 1000 бежанци, пътували нелегално в товарните автомобилни ремаркета, прекарвани през прохода Бренер по железен път.

По австрийско-германската граница се наблюдава отлив на нелегално преминаващите. Досега през настоящата година броят им е около 14 600 души, като близо 7200 от тях са екстрадирани обратно. В първите четири месеца на тази година нелегалните са били близо 3 800, от които екстрадирани са 2100 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Клод Юнкер призова да се уважава Италия
Жан-Клод Юнкер призова да се уважава Италия
65 години от коронацията на британската кралица Елизабет Втора
65 години от коронацията на британската кралица Елизабет Втора