В ресторантите и баровете в Австрия ще се пуши свободно.

Решението е на долната камара на парламента. По този начин депутатите пренебрегнаха официална петиция с 543 хил. подписа, която се обяви срещу тютюнопушенето в заведенията. Пушачите ще могат да пушат в определени зони в баровете и ресторантите.

Забраната за тютюнопушене в заведенията в Австрия беше приета от предишното правителство на консерваторите от Австрийската народна партия и социалдемократите. Тя трябваше да влезе в сила през май. В края на миналата година обаче крайнодясната Австрийска партия на свободата направи отмяната на тази мярка - условие за участието си в новото правителство с Австрийската народна партия.

Над 37% от българите над 20 години пушат активно

Над 37% от българите над 20 години пушат активно

Днес отбелязваме Международния ден без тютюнев дим. Според едно от последните национални проучвания у нас над 37 % от населението на възраст над 20 го...

Крайнодесните поддържат либералната теза, според която гражданите могат свободно да избират дали и къде да пушат. Правителството все пак повиши минималната позволена възраст за закупуване на цигари от 16 на 18 години и забрани да се пуши в автомобилите, ако в тях има непълнолетни.