НОВИНИ

Австрия ще спира афганистанците с информационна кампания

Австрия ще предприеме в чужбина информационна кампания с цел да намали мигрантския поток. Министерството на вътрешните работи ще води кампанията чрез интернет, телевизията, вестници и дори автобуси.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:51, 01.03.2016
Чете се за: 00:49 мин.
По света
австрия спира афганистанците информационна кампания

Послания от рода на "Австрийските закони за признаване на статут на бежанец вече са по-строги" ще имат за цел да спрат желаещите да дойдат в Австрия.

Кампанията ще стартира в Афганистан, тъй като миналата година оттам бе най-многочислената група мигранти, стигнала до Австрия. От пристигналите 25 000 души едва 189 се завърнаха в Афганистан. 45 на сто получиха статут на бежанци.

При представянето на кампанията министърът на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер подчерта, че в момента Австрия има най-строгите правила за бежанците в Европа и е честно това да се каже предварително на хората, подмамвани в много случаи от трафикантите.

Особен акцент се поставя на телевизионната кампания, тъй като в Афганистан много хора не могат да четат. Ще се излъчват интервюта със завърнали се, които ще разказват за своите разочарования и напразни надежди. Ще се използват възможностите и на социалните мрежи, ще се пускат обяви във вестниците, в електронните издания и ще бъдат залепени плакати в петте най-големи града в Афганистан. В Кабул ще бъдат облепени дори градските автобуси.

Целта на посланията е да бъдат спрени афганистанците. Ще бъдат публикувани информации, че трябва да имаш собствен доход, за да може и семейството ти да дойде в Австрия и че дори условието да е изпълнено, това може да стане след тригодишен период.

Благодарение на ниските цени на рекламите в Афганистан кампанията ще струва само 10 000 евро на Министерството на вътрешните работи. Но Афганистан е първата страна от информационната офанзива. Планът е в идните седмици тя да обхване и държавите от Магреба - Тунис, Мароко и Алжир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Петко Сертов даде показания по делото срещу Сергей Станишев
Петко Сертов даде показания по делото срещу Сергей Станишев
Бил Гейтс отново е най-богатият човек в света
Бил Гейтс отново е най-богатият човек в света